12 tipů, jak snadno používat iPhone sluchátka pro hovory, Siri a další

V případě, že vlastníte populární sluchátka EarPods, ať už jste je našli v balení s telefonem, nebo si je dodatečně dokoupili, máme pro vás celkem dvanáct skvělých a zajímavých tipů jak je snadno využít při telefonování, pro hlasovou asistentku Siri a další každodenní aktivity. Přestože je už Apple standardně nedodává novým zákazníkům, stále mají co nabídnout a díky svému kabelovému řešení tak uživatel nemusí řešit časté dobíjení, nebo hledat alternativní řešení v podobě špuntové varianty. Pojďme se společně podívat na to, jak snadno používat sluchátka k užitečným akcím jako profesionál.

Tlačítka na dálkovém ovládání sluchátek EarPods lze použít k několika procesům. Zde jsou ty nejlepší, které jsou roztříděny podle jednotlivých funkcí. Mimochodem, většinu níže uvedených akcí lze provést také pomocí jakýchkoliv jiných sluchátek s dálkovým ovládáním a certifikací MFi. Vyzkoušeno však máme na těch, které Apple dodával v balení, ať už se jednalo o 3,5mm verzi, nebo Lightning. Mimochodem, pořídit je můžete také na našem e-shopu www.iphoneprosever.cz

Hudba

1. Přehrávání nebo pozastavení: Stiskněte prostřední tlačítko na dálkovém ovládání sluchátek. Tím se pozastaví přehrávaná skladba a naopak. Funguje s jakoukoli mediální aplikací se zvukovým výstupem, jako je Hudba, Spotify, Podcasty, Video, YouTube, VLC, Safari atd.

2. Zvýšení hlasitosti a snížení hlasitosti: Stisknutím tlačítka ( + ) a (  ) proveďte tuto úlohu. To funguje v celém systému pro jakoukoli aplikaci.

3. Přeskočit na další skladbu: Rychlým dvojitým stisknutím středového tlačítka přehrajete další skladbu. Například aplikace Podcast umožňuje přizpůsobit si tuto akci.

4. Restartujte aktuální skladbu od začátku nebo Přejděte zpět na předchozí skladbu: Rychlým trojím stisknutím středového tlačítka přehrajete aktuální skladbu od jejího začátku. Dále, pokud znovu rychle zmáčknete třikrát středové tlačítko (myslím, že do 5 sekund), přepnete na skladbu, která hrála před aktuálním.

5. Rychlý posun vpřed: Dvojitým stisknutím a podržením rychle posunete skladbu, podcast atd.

6. Rychlý posun vzad: Trojitým stisknutím a podržením převinete médium zpět. To je opak výše uvedeného tipu.

Volání

7. Přijměte příchozí hovor: Stiskněte jednou prostřední tlačítko.

8. Ukončení probíhajícího hovoru: Jedním stisknutím středního tlačítka ukončíte aktuální probíhající hovor.

9. Odmítněte příchozí hovor: Když váš iPhone obdrží oznámení o hovoru, stiskněte a podržte prostřední tlačítko, dokud neuslyšíte dvě pípnutí. Hovor bude odmítnut (a případně odeslán do hlasové schránky ).

10. Přidržte aktuální hovor: Předpokládejme, že s někým mluvíte a dostanete další hovor. Pokud v této situaci stisknete prostřední tlačítko jednou, aktuální hovor bude přidržen a bude přijat nový příchozí hovor.

Siri

11. Vyvolání Siri: Stisknutím a podržením středního tlačítka zavoláte hlasového pomocníka.

12. Ukončení Siri: Jedním stisknutím středového tlačítka se dostanete pryč z obrazovky

Přejít nahoru