Jak vymazat paměť RAM na iPhone, aby běžel rychleji?

Operační paměť RAM je jedním z nejdůležitějších komponentů ve vašem iPhonu, který zajišťuje bezproblémový chod zařízení. Pokud máte pocit, že je váš iPhone pomalý nebo mu chybí výkon, je na čase vymazat paměť RAM a zrychlit tak snadno vaše zařízení. Existuje několik dalších metod, které můžete použít ke zrychlení chytrého telefonu, jako je restartování a vynucené ukončení spuštění aplikací. Nicméně i při představení nové řady iPhone 13 zůstává tento proces stejný jako u jeho předchůdců. Než se ale do toho pustíme, pojďme se rychle podívat, abychom RAM trochu více pochopili a proč je její reset pro vás v takové chvíli výhodný.

Hledáte spolehlivý Apple servis? Prohlédněte si některou z poboček v Ústeckém kraji.

Co je RAM na iPhone?

RAM vyjadřuje „paměť s náhodným přístupem“ – je také známá jako „nestálá pracovní paměť“. V nejjednodušších termínech se provádějí všechny aktivní procesy ve vašem iPhonu. iOS má vynikající správu RAM. Ale když máte příliš mnoho aktivit najednou, jako je běh více graficky náročných her, úpravy aplikací, streamování přes LTE atd. váš iPhone může mít potíže držet krok se všemi procesy; zvláště pokud se jedná o starší zařízení. Když k tomu dojde, všimnete si, že výkon vašeho iPhone je pomalý. Otevření klávesnice může trvat déle, může dojít ke zpoždění při gestech nebo stisknutí tlačítka a telefon se může také příliš zahřívat. V takových situacích může být uvolnění RAM velice užitečné.

Co dělá vymazání RAM na iPhone?

Vymazání paměti RAM uvolní určitý výpočetní výkon na vašem iPhonu. To se provádí vyřazením všech nepotřebných informací na pozadí. Než se tedy rozhodnete opravit iPhone v servisu, doporučujeme vyzkoušet následující postup. Na povrchu se nic nemění, ale rozdíl poznáte při samotném ovládání zařízení. Díky omezenému množství zpracovávaných informací se váš iPhone zrychlí a poběží plynuleji. Je to zcela bezpečný a účinný způsob, jak zvýšit výkon vašeho zařízení. Takže teď, když máte základní představu o tom, jak to funguje, pojďme si společně ukázat, jak resetovat RAM na jakémkoli modelu iPhone.

Jak vymazat RAM na iPhone pomocí AssistiveTouch

Na novějších zařízeních s Face ID, konkrétně iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, řada iPhone 12, řada iPhone 11, iPhone XS, XR a X, můžete RAM resetovat pomocí AssistiveTouch. Co dělat:

  1. Otevřete v zařízení Nastavení a klepněte na Usnadnění.
  2. Nyní klepněte na  Touch  →  AssistiveTouch.
  3. Zapněte tlačítko vedle AssistiveTouch.
  4. Nyní se vraťte zpět do  Nastavení a klepněte na Obecné.
  5. Klepněte na Vypnout.
  6. Klepněte jednou na tlačítko AssistiveTouch. Nakonec stiskněte a podržte virtuální tlačítko Domů v AssistiveTouch. Pusťte ho v okamžiku, když obrazovka iPhone bliká a vrátí se na obrazovku uzamčení.
  7. RAM byla na vašem iPhone úspěšně vymazána. Pokud budete vyzváni, zadejte heslo.

Jak vymazat RAM na iPhone pomocí tlačítek Domů a Napájení?

U starších telefonů iPhone je vymazání paměti RAM rychlejší, protože nevyžaduje AssistiveTouch. Podívejme se na postup pro iPhone 8 a 8 Plus, iPhone 7 a 7 Plus, iPhone SE a iPhone 6s, 6s Plus, 6 a 6 Plus. Co dělat:

  1. Stiskněte a podržte tlačítko Napájení, dokud se nezobrazí možnost vypnutí.
  2. Uvolněte tlačítko Napájení a podržte tlačítko Domů asi 5 sekund.
  3. Po několika sekundách obrazovka bliká, což znamená, že jste úspěšně vymazali paměť RAM v zařízení iPhone. Pokud budete vyzváni, zadejte heslo.
Přejít nahoru