Kdy je ideální čas na výměnu baterie v iPhonu?

Kromě toho, že se blíží chladnější období, což má výrazný vliv na výdrž baterie u iPhonů se můžete setkat také s tím, že zařízení již nevydrží dlouho nabité. V takovém případě nastávají nepříjemné okamžiky, kdy jste téměř neustále připoutáni k elektrické síti. Kromě toho nepřispívá baterii mnoho dalších faktorů, jako je třeba přechod z chladného do teplého prostředí, zbytečné vybíjení až do nuly, nebo nesprávná obsluha. Pokud jste se dostali do fáze tušení, že je ideální čas na výměnu baterie v iPhonu, prozradíme vám několik důležitých bodů, které značí jasné problémy s baterií a je tedy vhodná výměna za novou.

Jak poznám, jako běžný uživatel, že se projevují první náznaky opotřebení?

Rychle klesající procenta – Přestože se může zdát, že iPhone by měl vlivem dostačující kapacity baterie vydržet alespoň celý den, nelze to přesně definovat, jelikož se vše odvíjí od způsobu používání. Někdo totiž vypíná mobilní data, něco často telefonuje, naopak někdo telefon využívá minimálně. Nemůžeme tedy předpokládat, že oběma uživatelům vydrží baterie stejně dlouho nabitá. Pokud ale rychle klesají procenta ve stavovém řádku, aniž byste prováděli náročné operace, pak je to jasný důkaz, že něco není v pořádku.

Předčasné vypínání iPhonu – Velmi pravděpodobně jste se setkali s tím, že se váš iPhone zcela náhodně vypne, nebo dojde k náhlému vypnutí i přestože stavový řádek ukazuje dostačující procento nabití. S takovým případem se můžete setkat obzvlášť v chladném počasí a při výkyvech teplot, kdy telefonu nestačí napětí baterie a dojde k jeho vypnutí. Naopak pokud jste v kanceláři, nebo doma a na telefonu pracujete, přičemž z ničeho nic dojde k vypnutí, stojí za pováženou navštívit servis a nechat si vyměnit baterii za novou.

Nízká kondice baterie – Výhodou novějších operačních systémů iOS je možnost sledovat tzv. kondici baterie. Tu naleznete v nastavení. Zde se vám ukazuje v jaké kondici se baterie nachází. V případě, že tato kondice klesne pod určitou úroveň, v mnoha případech se jedná o hranici 80-85%, telefon vás začne informovat o tom, že je na čase vyměnit baterii. Kromě toho může být při poklesu pod 80% váš iPhone velice zpomalený, mohou být některé funkce a čím dál více se budete setkávat s jeho předčasným vypínáním.

KAM NA VÝMĚNU BATERIE V IPHONU?

V případě, že se rozhodnete vyměnit baterii v iPhonu, nastává otázka, kde provést servis. Můžete svěřit vaše iOS zařízení do našich rukou, postaráme se o expresní výměnu baterie na počkání na pobočce v Teplicích. Pro bližší informace se stačí podívat do našeho ceníku, nebo rovnou zavolat a sjednat si schůzku. Výměna baterie probíhá do 30 minut a navíc včetně záruky. Při výměně je použita baterie o stejné kapacitě, jako je baterie originální. Po výměně vám i nadále zůstane zachována funkčnost ukazatele kondice baterie.

Přejít nahoru