Utopený iPhone. Vyplatí se oprava a kolik stojí servis?

Krásné letní období plné slunečních zážitků s sebou přináší mnohdy také nešťastné události. Ať už se vydáte se svým iPhonem kamkoliv k vodě, vždy je třeba držet se určitých doporučení a selského rozumu. Mnohdy však převládá lidská nedbalost a telefon končí na dně bazénu, mezi vlnami středozemního moře, nebo v záchodové míse barového podniku. Přestože Apple integroval do novějších iPhonů lepší stupeň krytí, tedy tzv. vylepšená specifikace IPX, opravdu nejsou vodotěsné a výrazně nedoporučujeme pod hladinou natáčet obrovské želvy a barevné rybičky. K tomu je třeba využít speciálního příslušenství. Mimochodem novější generace iPhonů zvládají podle oficiálních informací ponoření do vody na 30 minut do hloubky 1 metru – to je ale potřeba brát trošku s nadsázkou, primárně je chráněn před potřísněním tekutinou, tzn. například když telefon zůstane na dešti a tomu odpovídající „rozumné“ situace. Co dělat, pokud jste ho utopili?

Jedno „nesprávné“ přísloví říká, že nejlepší je utopený telefon okamžitě vložit do krabičky s rýží a čekat na boží smilování. Vzhledem k tomu, že iPhone disponuje těsnícími gumičkami po celé konstrukci, reálně nedojde k vytažení vlhkosti uvnitř zařízení. I přestože se to zdá jako fajn nápad a první pomoc, kterou můžete provést doma, zaručeně se jedná o chybný krok, který situaci nijak nepomůže. Ke stejnému výsledku dojdete pomyslným vysušením na radiátoru topení, nebo přímém sluníčku. Pokud se tedy dostanete do podobné situace kontaktu s tekutinou, telefon nezkoušejte zapínat, nebo připojovat nabíječkou do elektrické sítě.

„Věděli jste, že v případě náročnější opravy vám zapůjčíme náhradní iPhone po dobu opravy zcela ZDARMA?“

Kromě možného úrazu totiž telefonu maximálně ublížíte a dojde k jeho nenávratnému poškození. V takových situacích rozhoduje především rychlost návštěvy specializovaného servisu. V Pro-Jabko v Teplicích jsme na utopený telefon vybaveni a disponujeme speciálními stroji, ale především dlouhodobými zkušenostmi, prostřednictvím kterých dokážeme z velké části váš iPhone zachránit před úplným selháním. Dejte vašemu telefonu druhou šanci, dokud je to ještě možné.

Jak tedy postupovat v případě utopeného telefonu? Zapomeňte na všechny babské rady a zkušenosti uživatelů na internetových fórech. Pokud je zařízení od tekutiny, jemným hadříkem jej z vnější části otřete a okamžitě kontaktujte nejbližší servis ve vašem okolí. Ten se totiž postará o kompletní demontáž a likvidaci přebytečné tekutiny uvnitř zařízení.

Dost často se totiž stává, že zákazník vysuší telefon v domácích podmínkách a ten mu chvíli odvádí svou službu. Kvůli postupující oxidaci kolem základní desky a dalších komponentů dochází k problémům, samovolnému vypínání a ve finální části až k úplnému poškození, které bývá nerentabilní. Hledáte spolehlivý Apple servis v Teplicích? Zastavte se u nás na pobočce Pro-Jabko, Masarykova 463/14, Teplice – tedy kousek od Benešovo náměstí. Rádi se o váš utopený telefon postaráme.

Vyplatí se tedy oprava? Pokud uživatel jedná rychle a samotné poškození nezpůsobilo likvidující rozsah, pak to určitě dává smysl. Minimálně je vhodná diagnostika zařízení, kterou vám provedeme v případě opravy ZDARMA. Na kolik vychází čištění po kontaktu s vodou u vybraných modelů iPhone si můžete prohlédnout v přiložené tabulce.

Apple iPhone 7 – Čištění po kontaktu 1 – 2 pracovní dny 690 Kč
Apple iPhone 11 – Čištění po kontaktu 1 – 2 pracovní dny 690 Kč
Apple iPhone 13 mini – Čištění po kontaktu 1 – 2 pracovní dny 690 Kč
Přejít nahoru